Sömnadshelg i Jönköping 2013

Helgen 8-10 november hade Husqvaran/Viking sin traditionella Sömnads- och Inspirationshelg i Jönköping. Det var en helg emd kortare och längre kurser och workshops.

Jag hade en stora äran att hålla i en helgkurs i korsettsömnad. En tanke jag hade inför kursen var att låta några av sömnadseleverna på Bäckadalsgymnasiet få vara med och enbart betala för materialsatsen, en idé som också Husqvarna tyckte var bra.  Tyvärr håller skolan på att avveckla sitt sömnadsprogram eftersom skolminister Björklund haft idéer om högskolebehörighet och yrkeslinjer samt att kommunens gymnasienämnd/förvaltning motsatt sig en marknadsföring av sömnadsprogrammet MED möjlighet att få behörighet till eftergymnasiala studier. SUCK!

Hursomhelst blev kom det nio förväntansfulla damer i alla åldrar och alla figurer. Den sista nmälda ringde bara en timme innan vi startade …

Även om jag varit väldigt passiv i min egen sömnad med en hög halvsydda korsetter liggande undangömda här och var, är ett sådant här event värt miljoner. Det ställs frågor om sådant jag aldrig funderat över, det är idéer om lite ändringar eller helt enkelt någon som tar med sig tyger som väcker en stor VILL-HA-lust.

Nu fick jag hem två nya tyger, ett i lite steampunkstil med korsetter och ett annat som mer liknar mönsterkort. Men nu vill jag visa lite resultat från helgens kurs:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s