RALPH PINK – blandade korsettmönster

Har man tillgång till en god skrivare, sax, tejp och har en viss fallenhet för att vara noggrann kan det vara väl värt att ladda ner mönster från nätet. Det där med tejp, sax och noggrannhet hänger samman med att man får mönstren i delar som ska tejpas ihop efter noggranna instruktioner från den som sammanställt dem.

Ett sådant ställe som erbjuder ett flertal korsettmönster, jämte andra mönster, är Ralph Pink. Det är ett niotal olika modeller man kan välja bland och de är synnerligen blandade. Huruvida de är ”historiskt korrekta” eller ej är en annan fråga men de ser ut som om de härstammar från 1700-talet och fram till våra dagar.

Att hitta mönster til korsetter med modernt snitt är inte alltid det enklaste, och att hitta BRA och moderna korsettmönster är näst intill omöjligt annars.

Med de här mönstren följer en sömnadsbeskrivning, inte lika bra som de som hör till Truly Victorians eller Mantua Makers, men skapliga. Rekommenderas dock en ordentlig korsettsömnadsinstruktion; sådana finns att söka på nätet.

När man shoppat loss får man länk till en zippad fil som innehåller en bunta mönster i flera olika storlekar, ett bautamönster man skriva ut i en tillräckligt stor skrivare (A0 eller A1??) och instruktioner, dels hur man skriver ut och fogar ihop bladen och hur man syr ihop korsetten. Det rekommenderas verkligen att man läser igenom ALLT innan man trycker på PRINT-tangenten.

Spontant tycker jag att mönstren ser helt OK ut, det är definitivt lite spännande med annorlunda modeller där det i mönstren anges hur och var man ska sy lite extrasömmar och stickningar för att få modellen att sticka ut. Så i dagsläget – Highly Recommended.

corset4[1]

Bilden hämtad från http://ralphpink-patterns.com/

Lämna en kommentar